De beroepsroutes

Welke beroepsroutes hebben wij?

Wij bieden onderwijs aan op vmbo basis- en kaderberoepsgerichte leerweg, de gemengde leerweg en vanaf 2021 de beroepsmavo (TL) in de profielen Zorg & Welzijn, Economie & Ondernemen en (Technologische) Dienstverlening en Producten. 

 Het profiel Zorg & Welzijn heeft 2 beroepsroutes, Human Health en Fancy Fashion. Deze beroepsroutes hebben 4 modulen waar je Centraal Schriftelijk en Praktisch Examen in doet (CSPE). Dit zijn: Mens en Gezondheid, Mens en Omgeving, Mens en activiteit en Mens en zorg.  

Daarnaast krijg je 4 keuzevakken waar je schoolexamen in doet. Deze verschillen per beroepsroute.  

  1. Bij de beroepsroute Fancy Fashion (FF) maak je kennis met de wereld van fashion & lifestyle. Heb je wat met mode en wil je er graag goed uitzien en gun je dat anderen ook? Kies dan voor de wereld van Fancy Fashion! Bij deze beroepsroute krijg je naast de vier profielvakken van Zorg & Welzijn ook de keuzevakken: Haarverzorging, Huidverzorging, Mode & design en Ondernemen. 
  2. Bij de beroepsroute Human Health (HH) maak je kennis met verschillende vormen van zorg en welzijn. Word je blij van het zorgen voor mensen en het organiseren van activiteiten? Kies dan voor de wereld van Human Health! Bij deze beroepsroute krijg je naast de vier modulen van Zorg & Welzijn de keuzevakken: Ondersteuning bij sport- en bewegingsactiviteiten, Facilitaire dienst catering en inrichting, Technologie in de Zorg en Welzijn Kind en Jongere óf Geüniformeerde beroepen en veiligheid. 

Het profiel Economie & Ondernemen heeft 2 beroepsroutesBuilding Business en Cash & Catering. Deze beroepsroutes hebben 4 profielvakken waar je Centraal Schriftelijk en Praktisch Examen in doet (CSPE). Dit zijn: Administratie, Logistiek, Commercieel en Secretarieel. 

Daarnaast krijg je 4 keuzevakken waar je schoolexamen in doet. Deze verschillen per beroepsroute. 

  1. Bij de beroepsroute Cash & Catering (CC) maak je kennis met de wereld van ondernemen, evenementen, hapjes en drankjes. Ben je een echte ondernemer en vind je het leuk om lekker eten te serveren of te verkopen? Kies dan voor de wereld van Cash & Catering. Bij deze beroepsroute krijg je naast de vier profielvakken uit Economie en Ondernemen ook de keuzevakken: Facilitaire dienstverlening catering en inrichting, Presentatie en StylingVoeding en beweging en Geüniformeerde beroepen en veiligheid. 
  2. Bij de beroepsroute Building Business (BB) maak je kennis met de wereld van handel, geld en markt. Ben je een onderhandelaar en spreekt slim omgaan met geld je aan? Kies dan voor de wereld van Building Business! Bij deze beroepsroute krijg je naast de vier profielvakken uit Economie en Ondernemen ook de keuzevakken: Financieel en administratief beheer, Marketing, Ondernemen en Presentatie en Styling. 

 

De overgang van bovenbouw naar een vervolgopleiding 

Leerlingen maken in het vierde leerjaar een keuze voor een vervolgopleidingOm dit goed te begeleiden krijg je ook in de bovenbouw loopbaanoriëntatie en – begeleiding (LOB) aangeboden. Aan de hand van wat je leuk vindt, waar je goed in bent en waar mogelijkheden voor de toekomst liggen, worden ze gericht begeleid door de mentor en de decaan bovenbouw.