Zij-instroom

Wanneer kom je in aanmerking voor een  zij-instroomplaats? 

Je komt in aanmerking voor een zij-instroomplaats als je een positief advies krijgt van je vorige school. Je bent gemotiveerd en wil een nieuwe kans met twee handen aangrijpen. 

Over welke basisvoorwaarden en vaardigheden moet je beschikken? 

  1. Voor begrijpend lezen mag je achterstand niet groter zijn dan 50%. 
  2. Je kunt lezen en schrijven en je kan jezelf goed verstaanbaar maken. 
  3. Het is belangrijk dat je kan en wil samenwerken met anderen bij bijzondere projecten. 

Wat zijn de bovenbouweisen? 

Je start in principe altijd in klas 3 in een basis-, kader– of beroepsmavoklas (de beroepsmavo werd hiervoor vmbo theoretische- of gemengde leerweg genoemd). Dat is afhankelijk van het advies van de vorige school. Houd er rekening mee dat je dagelijks les krijgt van verschillende docenten. Het is belangrijk dat je goed de verschillende instructies kunt volgen. 

In alle profielen (Zorg & Welzijn, Economie & Ondernemen en (Technologische) Dienstverlening & Producten) krijgen leerlingen veel vrijheden binnen de praktijkruimten en mogen ze veel zelfstandig werken. Je moet dus goed om kunnen gaan met deze vrijheden en serieus werken. Leerlingen werken veel in groepjes en zijn vaak met andere opdrachten bezig. Het is belangrijk dat je je in deze situaties ook kan concentreren en niet laat afleiden door andere groepjes.

Geïnteresseerd? Mail naar info@abcnoorderlicht.nl of bel 020-6369591! 

Aanmelden? Download het formulier, vul het volledig in en stuur naar d.duell@abcnoorderlicht voor leerjaar 2 en m.blees@abcnoorderlicht voor leerjaar 3

LET OP! Het formulier is het best te downloaden via een pc of laptop. Op mobiele apparaten kunnen de formulieren soms niet goed worden geladen.