Keuzevakken

Wat zijn keuzevakken?

Je maakt in de onderbouw een eigen keuze! Er worden vier vakken aangeboden: Duits, Frans, medialab en natuurlab. Je kiest zelf één van de vier vakken. Er kan halverwege het schooljaar niet gewisseld worden dus wat je kiest, dat volg je het hele jaar. Ook als je toch niet zo goed in blijkt te zijn in het keuzevak. Je mag na één jaar wel voor een ander vak kiezen. Kaderleerlingen moeten in één van de jaren een taal kiezen (Frans of Duits).  

Het vak medialab 

In het keuzevak medialab ga je aan de slag met filmfotografie en schrijf je tekstenJe bent creatief en wil technisch aan de gang 

Je vindt het heerlijk om achter of voor een camera te staan en veel op de computer aan de slag te gaan. De foto’s en teksten komen op een website die je zelf maakt. Verder besteedt medialab aandacht aan de sociale media en reclame.  

Het vak natuurlab 

In het keuzevak natuurlab ga je veel dingen doen die te maken hebben met de natuur. Je houdt van dingen uitzoeken en  onderzoeken, maar ook van dingen maken die met de natuur te maken hebben. 

De talen Frans of Duits                                            

Bij dit vak leer je Frans of Duits spreken, schrijven, lezen en luisteren. Als je dit vak kiest heb je altijd al Frans of Duits willen leren spreken.