noorderlicht amsterdam vmbo school

Opleidingsschool

Studenten van de HvA en Hogeschool Inholland worden competentiegericht opgeleid in de praktijk. Daardoor is er veel ruimte voor je eigen leerwensen. 

Onze opleidingsschool staat bekend als een bruisende, uitdagende en professionele leeromgeving. Een plek waar iedereen meedoet! Van jonge en enthousiaste studenten tot leraren met jarenlange ervaring en expertise. Kennis en expertise worden met elkaar gedeeld en maken de school tot een lerende organisatie. De leraren en de begeleiders vinden het inspirerend om toekomstige collega’s optimaal voor te bereiden op het leraarschap. Alle docenten hebben een geldige (les)bevoegdheid. Ook zij-instromers worden adequaat en goed begeleid. Het opleidingsteam bestaat uit werkplekbegeleiders, een schoolopleider en de instituutopleider. 

‘Hier ben je geen stagiair, maar behoor je tot het docententeam en krijg je alle kans om in de praktijk te leren.’ 

Zo ben je niet alleen actief in de klas, maar word je ook betrokken bij allerlei activiteiten, projecten, vergaderingen, studiemiddagen en werkgroepen. Daarnaast krijg je ook intervisiebijeenkomsten en themabijeenkomsten. Tijdens deze bijeenkomsten deel je stage-ervaringen met andere studenten en komen professionals uit de praktijk hun expertise delen. 

Aanmelden voor een stageplaats kan voor HvA studenten via Centuri of neem contact op met de schoolopleider.