Zij-instroom

zij-instroom vmbo amsterdam

Wanneer kom je in aanmerking voor een zij-instroom plaats op het Noorderlicht?

Je komt in aanmerking voor een zij-instroom plaats, als je een positief advies krijgt van je vorige school. Je bent gemotiveerd en wil een nieuwe kans met twee handen aangrijpen.

Over welke basisvoorwaarden en vaardigheden moet je beschikken?

1. Voor begrijpend lezen mag je achterstand niet groter zijn dan 50 %.
  2. Je kunt lezen en schrijven en je kan jezelf goed verstaanbaar maken.
  3. Het is belangrijk dat je kan en wil samenwerken met anderen bij bijzondere projecten

Wat zijn de bovenbouw eisen?

Je start in principe altijd in klas 3 in een basis- of kaderklas afhankelijk van het advies van de vorige school. Houd je er rekening mee dat je dagelijks les krijgt van verschillende docenten. Het is belangrijk dat je goed de verschillende instructies kan volgen.

Bij het vak Zorg en Welzijn krijgen leerlingen veel vrijheden binnen de praktijkruimten en mogen ze veel zelfstandig werken. Je moet dus goed om kunnen gaan met deze vrijheden en serieus werken. Leerlingen werken veel in groepjes en zijn vaak met andere opdrachten bezig. Het is belangrijk dat je je in deze situaties ook kan concentreren en niet laat afleiden door andere groepjes.

Geïnteresseerd, mail naar info@abcnoorderlicht.nl of bel 020-6369591!