Informatie voor groep 8

Wil je onze school beter leren kennen kom dan naar één van onze open dagen of meld je aan voor onze open lesmiddag.

Tijdens de open lesmiddag is het net of je echt al bij ons op school zit en volg je les volgens een lesrooster. De vakdocenten hebben voor deze dag een werkboek samengesteld waar allerlei opdrachten in staan. Tijdens deze open lesmiddag ga je echt aan de slag! Je kan per e-mail info@abcnoorderlicht.nl of telefonisch 020-6369591 aanmelden voor de open lesmiddag.

Tijdens de open dagen presenteren wij onze school, je kan ook een aantal workshops volgen. Welke workshops wij dit jaar gaan aanbieden is nog een verassing!

Na een leuke tijd op de open lesmiddag of de open dag wil je je graag aanmelden als eerste keus bij het Amsterdams Beroepscollege Noorderlicht, hier vind je alle informatie over de aanmelding.

Met welk advies kan je je aanmelden?

Dat kan als je basisschool je het volgende advies (met of zonder LWOO) heeft gegeven:

• VMBO basis beroepsgerichte leerweg
  • VMBO basis/kader beroepsgerichte leerweg
  • VMBO kader beroepsgerichte leerweg.
  • VMBO gemengde leerweg

Hoe meld je je aan?

Je kunt je samen met één of beide van je ouders/verzorgers aanmelden. Dit kan op twee manieren. Je kunt een afspraak op onze school en samen een aanmeldformulier invullen, het telefoonnummer van de school is: 020 – 6369591.

Wanneer kan je je aanmelden?

Tijdens de open dagen en de open lesmiddag kan je je alvast aanmelden voor onze school. Begin maart is de officiële aanmeld periode.

Wat gebeurt er na de aanmelding?

Nadat jij contact met ons hebt gezocht nodigen we je met jouw ouders uit voor een intakegesprek. Voor het intake gesprek hebben wij de volgende papieren nodig:

1. De voorkeurslijst van MEPS
  2. Een kopie van je identiteitsbewijs, je BSN (burger service nummer) meenemen
  3. Kopie identiteitsbewijs van je ouder(s)/verzorger(s)
  4. Een kopie van je hoogste zwemdiploma
  5. Twee kleuren pasfoto’s

Mocht je nog vragen hebben kan je altijd contact met ons opnemen. We helpen je graag!