Keuzevakken

Leerlingen in het eerste leerjaar (2019-2020) maken een eigen keuze! Er worden vier vakken aangeboden: Duits, Frans, Medialab en Natuurlab. Een leerling kiest zelf één van de vier vakken. Er kan halverwege het schooljaar niet gewisseld worden dus wat een leerling kiest dat volg de leerlingen het hele jaar. Ook als hij of zij er toch niet zo goed in blijkt te zijn in het keuzevak.

De vakken Frans, Media en Natuur zijn nieuw op onze school, het vak Duits wordt al lang op onze school gegeven.  Alle keuzevakken zijn even belangrijk als alle andere vakken.

Het vak media

In het keuzevak media gaan de leerlingen aan de slag met film, fotografie of pen. Leerlingen zijn creatief met taal en met beeld en vinden het heerlijk om achter of voor een camera te staan om daarna op de computer aan de slag te gaan! Het vak media wordt op de tweede verdieping gegeven. In de zomer van 2019 is er gewerkt aan een speciaal lokaal, het ondernemers laboratorium!

Het vak natuur

In het keuzevak natuur gaan de leerlingen veel dingen doen die te maken hebben met de natuur. Leerlingen houden van dingen uitzoeken en  onderzoeken maar maken ook dingen die te maken hebben met de natuur. Om een mooi programma voor dit nieuwe vak te maken hebben wij contact opgenomen met Science Amsterdam, een afdeling van de Universiteit van Amsterdam. Zij zullen ons dit schooljaar ondersteunen bij de ontwikkeling van ons programma. Daarnaast heeft school Recycle Valley ingeschakeld om een lessenserie over milieu te ontwikkelen. Dit allemaal onder begeleiding van onze vakdocent biologie!

De talen Frans of Duits

Bij dit vak leer je Frans of Duits spreken, schrijven, lezen en luisteren. Als je dit vak kiest heb je altijd al Frans of Duits willen leren spreken. Voor het nieuwe vak Frans hebben wij een docent Frans van een collega school benaderd die het vak al jaren geeft. Wij hebben een bijna ‘native speaker’ gevonden die het vak komend jaar gaat geven!