VMBO Sport Amsterdam

Het ABC Noorderlicht in een VMBO school in Amsterdam Noord waar sport hoog in het vaandel staat. Door het NOC/NSF en het KVLO zijn wij al erkend als sportactieve school vanwege ons ruime aanbod aan sport en beweegactiviteiten. Daarnaast besteden wij ontzettend veel aandacht aan leerlingen die een bewegingsachterstand hebben. Iedereen draait mee in ons sportprogramma, maar we houden altijd rekening met de mogelijkheden en grenzen van een individuele leerling. Recht doen aan en rekening houden met verschillen, dat is wat wij doen. Binnen de sport is dit een heel belangrijk onderdeel omdat plezier in sport en zelfvertrouwen opbouwen simpelweg hoort bij de vorming van onze leerlingen. Naast werken aan leerlingen met achterstanden qua bewegen hebben wij zeker ook oog voor leerlingen die over verborgen talenten beschikken en de rest overstijgen qua athletisch vermogen. Via het Topscore programma staat de school in contact met grote Amsterdamse sportclubs die zitten te springen om talent!

VMBO Topscore Programma

Het naschoolse sportprogramma van gemeente Amsterdam genaamd Topscore draait ook bij ons op school. Een fantastisch initiatief waar na schooltijd leerlingen mogen kiezen uit diverse sporten en door een externe professional worden begeleid. Tijdens de trainingen leren de leerlingen hun talenten te ontplooien. Alle topscore trainers zijn verbonden aan bekende Amsterdamse sportclubs waar de leerlingen eventueel heen mogen om zo in te stromen bij een ware basketbal of streetdance vereniging. Veel leerlingen in Amsterdam lopen soms rond met een sporttalent waar ze geen notie van hebben en vanuit huis niet gestimuleerd worden. Middels het Topscore programma kom je op een professionele manier in aanraking met sport en gaat er voor veel leerlingen een nieuwe wereld open!

Voor het complete Topscore programma, bekijk onderstaande pagina:
http://www.abcnoorderlicht.nl/onze-school/onderwijs/topscore/

VMBO Sport en Voeding Amsterdam

VMBO Noorderlicht in Amsterdam staat bekend als een school met veel aandacht voor sport. Maar bij sport hoort simpelweg een goede voeding. Concentratie en prestaties in de schoolbanken maar ook op het sportveld staan direct in verbinding met een degelijk voedingspatroon. Tijdens de lessen biologie en verzorging wordt hier in theorie al veel aandacht aan besteedt, maar we voeren het ook letterlijk uit in de praktijk. Door al onze inspanningen op het gebied van een gezonde life style aanleren hebben wij het vignet Gezonde School gekregen. Wij zijn hier heel trots op! Hoe we dit hebben bereikt kan je lezen op de volgende pagina:

http://www.abcnoorderlicht.nl/onze-school/bijzondere-prestaties/gezonde-schoolkantine/