VMBO Zorg en Welzijn Amsterdam

Amsterdams Beroepscollege Noorderlicht is een VMBO gelegen aan de Rode Kruisstraat in Amsterdam Noord. We bieden onderwijs aan o.a. gericht op de sector Zorg en Welzijn. Zorg en Welzijn is een sector waar leerlingen in kunnen belanden vanaf leerjaar 3. Het Noorderlicht biedt binnen deze sector een breed palet aan van modules en keuzevakken waardoor leerlingen gericht naar hun toekomstige MBO en/of beroep toe kunnen werken.

Het ABC Noorderlicht, VMBO nieuwe stijl

Het ABC Noorderlicht in Amsterdam valt onder “nieuw VMBO”, zowel qua gebouw als onderwijsstructuur. Leerlingen in de onderbouw krijgen bij ons de mogelijkheden om hun kwaliteiten en niveau te ontdekken. Het vakkenpakket is breed opgezet en na de Cito Vaardighedentoets in leerjaar 2 en Beroepsoriëntatie lessen zijn ze klaar om al binnen onze muren een richting op te gaan. De richting kan zijn Zorg en Welzijn maar onze andere tak is sector Economie en Ondernemen.
Binnen de sector Zorg en Welzijn in de bovenbouw maken leerlingen kennis met de verplichte modules zoals Mens en zorg, maar daarnaast bieden wij de leerlingen van Zorg en Welzijn keuzevakken die vallen onder de beroepsroutes Fancy Fashion, Excellent Events, en Human & Health. Iedere beroepsroute biedt vervolgens weer 4 keuzevakken aan. Een zeer populair keuzevak op dit moment is Mode en Design.

Het belang van de opleiding Zorg en Welzijn

De vraag naar zorg en dienstverlening in deze moderne maatschappij is zeer groot op dit moment en neemt ook alleen maar toe. Nederland is economisch aan het groeien maar tevens aan het vergrijzen. Vergrijzing betekent dat de vraag naar zorg ook toeneemt. Economische groei betekent dat de vraag naar vaardige werknemers en ondernemers toeneemt.

Stevige basis neerleggen van kennis, inzicht en vaardigheden

Het ABC Noorderlicht heeft dan ook als missie om leerlingen met voldoende kennis en vaardigheden door te laten stromen naar een beroepsopleiding die bij hen past, en waar de aansluiting met een stevige basis op zak soepel verloopt. Het is afhankelijk welk niveau je bij ons hebt gedaan om vervolgens uit te komen op een MBO niveau 2 t/m 4. Het ABC Noorderlicht heeft alle VMBO niveaus in huis. Van de basisberoepsgerichte leerweg, Kaderberoepsgerichte leerweg tot de Theoretische leerweg. Doorstroom mogelijkheid loopt dus t/m de HAVO of MBO niveau 4.

Bekijk onze informatieve pagina’s over de sector Zorg en Welzijn via de volgende links:

http://www.abcnoorderlicht.nl/onze-school/onderwijs/bovenbouw/

http://www.abcnoorderlicht.nl/onze-school/onderwijs/vijf-beroepsroutes/