VMBO Mode Amsterdam

Ben je op zoek naar een VMBO in Amsterdam waar aandacht wordt besteed aan mode dan is Amsterdams Beroepscollege Noorderlicht de juiste school voor jou. Het Noorderlicht is een VMBO waar binnen de sector zorg en welzijn de beroepsroute Fancy Fashion wordt aangeboden. Deze route spitst zich toe op fashion en lifestyle. Het keuzevak VMBO mode maakt onderdeel uit van deze beroepsroute. Bij het keuzevak mode wordt aandacht besteed aan design en productie, en zorgt voor een perfecte aansluiting op MBO opleidingen die de naam dragen zoals denim developer, medewerker mode/maatwerk en medewerker design.

Het kiezen van de juiste beroepsroute

In leerjaar 1 en 2 volgen de leerlingen allemaal hetzelfde programma op hun eigen niveau. Pas vanaf het derde leerjaar kiezen leerlingen voor hun sector en hun beroepsroute. Het is van belang om binnen de eerste 2 jaar erachter zien te komen welke richting je op wilt. Op het moment dat je in een bepaalde beroepsroute zit dan ben je de laatste 2 jaar al eigenlijk bezig met de voorbereiding op jouw MBO opleiding. Kiezen voor fashion en lifestyle zorgt ervoor dat je op alle fronten kennis maakt met de wereld van mode en verzorging. Of het nu gaat om het ontwerpen en maken van jouw eigen kleding of het verzorgen van huid en haar, alles zal binnen dit thema de revue passeren. Een brede basis op het gebied van fashion en lifestyle zal ervoor zorgen dat je later misschien wel in het centrum van Amsterdam in een kledingzaak werkt als manager, of je opent een eigen webshop met jouw kledinglijn. Op het Noorderlicht heb je namelijk kennis gemaakt en geleerd over de hele wereld rondom mode.

Begeleiding naar de juiste MBO opleiding gericht op mode

In het vierde tevens het laatste jaar op het Noorderlicht staat LOB centraal. Deze afkorting staat voor Loopbaan Oriëntatie en begeleiding. De hamvraag is waar ligt jouw toekomst? Welke opleiding en uiteindelijk baan past het best bij jou? Op het moment dat jouw interesses gericht zijn op mode dan zal de desbetreffende LOB-coach met jou alle opties doornemen. Het begint natuurlijk bij de keuze van de juiste MBO opleiding. In regio Amsterdam is er zoveel aanbod qua MBO richtingen, en hulp met kiezen en sturen is daarom in het 4de leerjaar zeer belangrijk. Het gaat immers om jouw toekomst!