VMBO Kantoorpraktijk Amsterdam

Het ABC Noorderlicht in Amsterdam heeft een zeer uitgebreid programma gericht op VMBO Economie en Ondernemen. Deze sector kent veel facetten, waaronder kantoorpraktijk. Binnen de sector Economie en Ondernemen bieden we 4 modules aan, te weten Commercieel, Secretarieel, Magazijn en Administratie. Deze modules dekken de totale basis om uiteindelijk kantoorpraktijk echt onder de knie krijgen.

VMBO administratie en meer

In het verleden werd kantoorpraktijk doorgaans alleen maar geassocieerd met administratie en secretarieel werk. ABC het Noorderlicht biedt naast deze traditionele modules ook de module genaamd “Commercieel” aan. Bij de module Commercieel duiken we in een zeer actuele tak van kantoorwerkzaamheden, namelijk de tak van marketinginstrumenten ontwikkelen en toepassen. Zaken zoals online marketing, E-commerce, Google optimalisatie en gebruik van Social Media zitten nu ook verweven in de lessen van het ABC Noorderlicht.

Een module genaamd Magazijn is ook veel complexer en relevanter geworden. Alles is tegenwoordig namelijk gedigitaliseerd. Het werken met computersystemen die voorraden beheren, bijhouden en soms zelfs automatisch aanvullen is natuurlijk zeer interessant. Een magazijnmedewerker is derhalve dan ook bijna een ware computerspecialist geworden. Ook hier besteden wij aandacht aan tijdens de lessen in leerjaar 3 en 4.

VMBO websites bouwen en onderhouden

Net als andere wereldsteden maakt Amsterdam in deze tijd ook kennis met de versnelde transitie naar een High Tech kenniseconomie. ICT vaardigheden behoren bij een steeds groter wordende beroepsgroep, omdat de ontwikkelingen op dat front zeer snel gaan. Het is daarom goed om bij iedere leerling basisvaardigheden aan te brengen op het gebied van ICT. Denk hierbij aan het bouwen van een website, onderhoud daarvan of het beheren van een webshop. Zaken waar iedere leerling in zijn of haar werkende leven mee te maken krijgt. Elk bedrijf heeft tegenwoordig een eigen website en de website wordt meestal onderhouden door het eigen personeel op kantoor.

Bij het ABC Noorderlicht wordt het vak Informatica al aangeboden in de onderbouw en bij kantoorpraktijk in de bovenbouw zal het gebruik van de computer en vaardigheden op het internet een groter podium krijgen. Eenmaal klaar met je VMBO opleiding sta je qua ICT kennis toch sterker in je schoenen.

Klik op onderstaande link voor de vijf beroepsroutes in de bovenbouw:

Het vernieuwde vmbo