Profvoetballer Bacuna van FC Groningen bij ons op bezoek!

Bacuna is op verzoek van één van onze docenten speciaal naar onze school gekomen om een clinic te geven aan onze leerlingen.

Bacuna heeft duidelijke doelen gesteld voor het aankomende seizoen bij FC Groningen. De negentienjarige middenvelder wil belangrijker zijn voor het team door vaker te scoren. Hij voelt het vertrouwen bij de club en het moet dan ook zijn seizoen worden.

Bacuna is zeer tevreden over hoe de voorbereiding tot nu toe verloopt. Hij scoorde een aantal keer waaronder tegen Granada. “Die lijn moet ik nu doortrekken. Ik wil veel doelpunten gaan maken. Ik ben een box to box-speler en kan veel naar voren gaan. Maar ik heb ook de kwaliteiten om weer terug te komen. Dat moet ik dit seizoen gaan doen: veel voor de goal komen en dan weer op tijd terug zijn”, legt hij zijn plan voor de komende maanden uit aan FC Groningen TV.

De defensieve middenvelder voelt daarbij de steun en het vertrouwen van zijn club. “FC Groningen heeft veel spelers gehaald, maar niemand voor mijn positie. Dat straalt vertrouwen uit naar mij en Ruben Jenssen. Dat moeten we dan ook waarmaken en er echt staan. We moeten zorgen dat er niks langskomt”, besluit hij.