Noord trapt af! bij het Noorderlicht college

NOORD – In de aula van het ABC Noorderlichtcollege in Amsterdam-Noord werd afgelopen donderdagmiddag voor de vijfde keer ‘Noord trapt af!’ gehouden. Een initiatief van de gemeente Amsterdam. De jaarlijkse aftrap van het schooljaar. De 160 genodigden waren mensen die voor en met jongeren werken. Het thema van deze middag was ‘een gezonde levensstijl bij jongeren’.

Met Noord trapt af! willen de initiatiefnemers uiteindelijk Noordse jongeren helpen om te komen tot een gezonde levensstijl. De hoogleraar neuropsychologie Erik Scherder gaf een inspirerende presentatie waarin hij onder meer het belang van bewegen voor de hersenen aangeeft. Ook gaven de theatermakers Herman in een bakje geitenkwark een optreden.
Stadsdeelbestuurder Esther Lagendijk was verheugd met de grote opkomst. “Het Noordse bestuur streeft naar een gezonde levensstijl voor alle jeugd. Dit is een randvoorwaarde om het maximale uit jezelf te halen. Ik vind het fantastisch dat zoveel mensen donderdag hebben meegedacht over hoe we de jongeren gezond kunnen laten opgroeien. Deze middag geeft veel energie om hiermee verder te gaan.” Directeur Thijs Remmers van ABC Noorderlicht is het roerend eens met Esther Lagendijk. “Op ABC het Noorderlicht is de gezonde school onderdeel van het onderwijs in voeding EN beweging!”
Leerlingen van het ABC Noorderlicht waren samen met de vakdocenten verantwoordelijk voor het maken van alle hapjes en hadden diverse taken binnen dit evenement. Dit was een waardevolle leerervaring voor de leerlingen.